Как да изберем подходящи играчки за детето си?

Обикалянето на щандове в търсене на детски играчи може да се превърне в истински кошмар, имайки предвид, че във всеки магазин за артикули от този тип, биваме засипани от цветове, разновидности и безброй етикети. Всяка марка, а и всяка играчка, настоява, че е най-добрата за вашето дете. На коя да вярваме? Какво да изберем?

В тази статия ще разгледаме 7 критерия, които да вземем под внимание, при закупуване на играчки за малчуганите си.

#1. Възрастовата група отговаря на вашето търсене.

Първият и най-важен критерий при закупуване на играчки е възрастовата група, за която те са подходящи. Никак няма да ви стане приятно, ако намерите „перфектната“ играчка, а се окаже, че вашето дете ще бъде способно да я разбира чак след година – две. Това е важно и при избирането на подарък, не искате да обидите нечия майка, само защото не сте обърнали внимание, че детето й е надраснало тази категория играчки, нали?

#2. Безопасна за вашето дете.

Живеейки във века на развитието, бихме предположили, че всички играчки са обезопасени, но това не е съвсем вярно. Играчките са безопасни в по-голямата си част, но много от това може да зависи лично от вас и това, което искате за вашето дете. За щастие, голяма част от това се покрива, когато намерите подходящи играчки за възрастта на вашето бебе: играчките с малки части не са безопасни за бебета, но отново, те ще бъдат маркирани за по-голяма възрастова група. Все пак погледнете компонентите на играчката и вижте как е направена. Изглежда ли безопасна за вашето дете? Има ли малки винтчета, които може да се разхлабят? Би ли започнала да се лющи боята от дървото, ако бебето ви се лигави по нея?

#3. Насърчава креативността.

Играчките, които правят всичко вместо детето, не са забавни. Децата обичат да използват въображението си, така че се уверете, че им давате играчки, които насърчават това! Играчките, които отговарят на специфичните интереси на вашето дете, понякога могат да бъдат страхотни, но също така се уверете, че им давате шанс сами да направят играчките забавни за себе си.

#4. Насърчава физическата активност.

През по голямата част от игрите и занимавките си, детето не практикува усилена физическа активност, а защо не подберете подходяща играчка, която би го възпитала да се движи повече и не само „защото е полезно“. Спомнете си детските си години, в които сте тичали след хвърчила и това е било цялото щастие на света за вас!

#5. Има капацитет за по-дълга употреба при растежа на детето.

Отглеждането на дете е скъпо начинание. Детските играчки също са скъпи. Именно за това, трябва да отделите време за проучване и намиране на играчки, които ще „растат“ заедно с вашето дете. Има богат асортимент от играчки, които започват от едно ниво за вашето бебе, след което лесно могат да бъдат трансформирани в нещо малко по-различно и по-предизвикателно с напредването на възрастта му.

#6. Осигурява мултисензорно изживяване.

Намерете играчки за вашето бебе, които правят повече от едно нещо. Играчките, които светят, издават шум и имат различни текстури, ще ангажират детето ви повече от играчка, която просто свети. Доказано е, че тези видове играчки помагат на децата, особено на тези със специални нужди. Те осигуряват различни видове стимулация.

#7. Насърчава ученето.

Играчките, които светят или издават звуци, могат да бъдат забавни, но се уверете, че стимулират ума на вашето дете. В тази възраст, човешкото създание е способно да възприема и да се учи изключително бързо, възползвайте се от това! Инвестирайте в играчки, които изискват от детето да решава проблеми или да мисли критично, за да играе или строи.

И разбира се, не забравяйте да се съобразите и с индивидуалните интереси на детето си!

За още повече вдъхновение, следете блога ни. 

Ако статията Ви е била интересна, може да вдъхновите и приятели си като я споделите! Благодарим Ви!

Защо образователните играчки са важни за детето?
Защо образователните играчки са важни за детето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Close Recently Viewed
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории