Детски играчки | cutiess.bg

Най-добрите играчки за момче

Играчките са необходими за развитието на сръчност, фини двигателни умения, когнитивни способности. Представяме ви преглед на най-интересните и популярни играчки за момчета от ранна детска възраст до училище.

Как да изберем играчка за момче

Онлайн магазинът Cutiess.bg разполага с разнообразие от играчки. Как да решим в такова разнообразие? Препоръчваме да се съсредоточите върху възрастта, характера и предпочитанията на детето. В крайна сметка, в най-добрия случай за бебето няма да е интересно да сглоби сложен конструктор, а за петгодишно дете – да се забърква с кула от кубчета. За активно дете е трудно да седи над пъзели дълго време. Децата са различни, така че когато избирате играчки, трябва да обърнете внимание на това, от което се интересува вашият син.

Рейтинг на играчки за момчета

В онлайн магазина Cutiess.bg можете да закупите следните комплекти за игра: фигурки, конструктори, коли и други неща за деца. Ние доставяме стоки в цяла България.

Играчка за бебета и деца до 2 години

Основната задача на играчките е развитието на сетивата, детето се запознава със света около себе си и се научава да взаимодейства с предмети и хора. Ето защо пирамиди с различни формати, меки шумолещи кубчета, сортери стават всъщност първите учебни помагала за бебето. Така момчето се научава да различава форми, цветове, тежести, звуци.

За сензорно развитие е полезно да се ангажирате с бизнес борд. Момчето ще се научи да извършва най-простите действия с предмети, които по-късно ще срещне в ежедневието: велкро, ципове, връзки, ключове, врати и така нататък.

Топките и количките приканват движението, така че за деца това са най-добрите играчки за стимулиране на активността. Някои деца стават, но се страхуват да не паднат при ходене. С игра с топка детето може да се разсее и да се научи да тича без усилие, буквално.

Децата обичат музиката: разнообразието от звуци развива въображението, слуха, чувството за ритъм. Музикалните играчки са много популярни както за малки деца, така и за по-големи деца.

Детски играчки от Cutiess.bg

Играчки на 2-3 години

За две и три годишните играчките са важни, ще ги научат на нови умения и основно да развият фини двигателни умения. Темите не трябва да са твърде сложни, за да не скучае момчето. На тази възраст са популярни конструкторите, от които можете да сглобявате къщи, гаражи или цели къщи. Можете да комбинирате играта в дизайнера и колите. Момчето с удоволствие ще играе с комплект специални превозни средства.

Интерактивните играчки позволяват да научат нови песни, азбуката и цифрите, да слушате приказки. Освен това развиват паметта. Детето може да се научи да изпълнява няколко действия последователно, за да включи желаната история. Книгите с картинки ще помогнат да разширят речника си. Още по-добре е, ако родителят чете на глас: детето тренира както зрителната, така и слуховата памет. Четенето на книги може да бъде разнообразно, ако по време на четене получат фигурки на герои – тогава четенето ще донесе още повече удоволствие на бебето.

За развитието на речта трябва да дадете на детето пластилин или глина за моделиране, пъзели, химикалки, моливи. Всичко, което е свързано с сръчност, хващане, хващане с пръсти, развива онази част от мозъка, която отговаря за речта.

На 3-годишна възраст момчетата често играят ролеви игри. Затова можете да закупите готов комплект за игра на лекар, продавач, спасител или готвач.

Важно е децата да могат да изразходят излишната енергия, да развият сръчност, гъвкавост, упоритост, така че малък спортен комплекс за дома ще бъде не само забавно забавление, но и полезен инструмент за обучение. На улицата можете да използвате балансиращ велосипед, триколка, скутер, а през зимата – ски и кънки. Не забравяйте за безопасността – за транспорт ще ви е необходима защитна каска.

Играчки за деца 4-5 години
Активното интелектуално развитие продължава, така че е важно да се даде храна за размисъл: книги, конструктори (можете да добавяте по-малки или по-сложни детайли), комплекти за развитие, карти за запаметяване на думи, кубчета с букви и цифри. Пъзелите развиват пространственото мислене и въображението, а настолните игри също са повод да се забавляват с връстници или родители.

Комплекти от автомобилни писти, гаражи, инерционни коли, железопътна играчка с локомотив и вагони, роботи, коли с дистанционно управление и други возила играчки ще зарадват момче, което се интересува от техника.

Защо образователните играчки са важни за детето?
Най-добрите играчки за момичета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Close Recently Viewed
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории