магазин за детски играчки | cutiess.bg

Образователни игри за деца

През първите години от живота игровият компонент на ежедневното му забавление е много важен за детето. В крайна сметка до 4 – 5 години играта е основният инструмент, чрез който той ще изследва света и ще открие нови хоризонти за себе си. Естествено, ако е възможно игрите освен развлекателна функция, носят и развиващ потенциал. Нека се опитаме да разберем какви са образователните игри за деца?

Образователни игри

Всъщност в света има много образователни игри и подробен преглед на всяка от тях едва ли ще бъде възможен. Образователните игри обаче са разделени на 4 основни типа, по които могат да бъдат класифицирани.

Строителни игри

Това са вид образователни игри, който се основава на изграждане на структури от различни геометрични форми. Въпреки че в повечето случаи фигурите имат строга геометрия, детето ще може да прояви въображение, защото какво ще се случи в крайна сметка зависи от него. Като компоненти могат да действат различни тухли, кубчета, конуси, арки, цилиндри и пръстени. В бъдеще конструкцията се усложнява от стикери под формата на цифри, букви или снимки, това ще добави семантично натоварване към процеса на изграждане. Игрите за изграждане са интересни както за най-малките, така и за по-големите деца. В процеса на конструиране детето развива способността да проектира и моделира.

Творчески игри

Творческите игри включват игри, в които чрез играта в живота на детето се въвеждат определени житейски ситуации. В такива игри на детето се предлага определена роля, която в същото време може да олицетворява както жив герой, така и неодушевен предмет. Творческите игри развиват креативността и въображението на детето. Психолозите са доказали, че децата които са играли малко креативни игри, ще открият много по-трудно творческия си потенциал в бъдеще.

Дидактически игри

Дидактическите са игри, в които обектите могат да се манипулират само по определени правила. Изрязаните картинки, мозайките или настолните игри са класически пример за дидактически игри. Въпреки това, когато избирате такава игра за дете, е необходимо да се вземат предвид неговите възрастови възможности.

Игри на открито

Мобилните игри включват игри, в които детето е повече или по-малко физически активно. Игрите на открито могат да бъдат колективни или единични със или без играчки и др. Те ще бъдат полезни както за най-малките, така и за по-големите деца. Игрите на открито са необходими на детето за пълноценно физическо развитие.

От какво се нуждае детето в детската градина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории