играчки за момиче | Be4home

Най-добрите играчки за момичета

През цялото детство имаме играчки наблизо. С тяхна помощ се учим да говорим и четем, да разпознаваме цветовете, да играем свободно. Това е не само забавление и радост, но и материал за развитие.

Как да изберем играчка за момиче

Когато купувате кукла, комплект за игра или дизайнер се ръководете от възрастта на детето. Понякога наистина искаме да дадем красива интериорна кукла на момиче, но ако това е двегодишно дете, тогава тя все още не разбира, че трябва да бъдете по-внимателни с някои неща. По-добре е да не рискувате – в противен случай и вие и бебето ще бъдете разочаровани.

Възрастовите ограничения също са свързани с безопасността. Някои части могат да бъдат погълнати, съборени или хвърлени от бебето, така че внимавайте да купувате играчка за дете под 3 години, която не е безопасна за разклащане, изпускане или хвърляне.

Вземете предвид интересите на детето. Всички момичета са различни. Някой се интересува повече от катерене по пързалки и стълби. Някой – да седи, да играе сцени с кукли. Някои момичета обичат да играят в салона за красота и всичките им играчки са сресани и гримирани. А творческите хора ще обичат повече да извайват, рисуват, режат или пеят.

Рейтинг на играчки за момичета

Подготвихме за вас преглед на най-добрите играчки за момичета. В онлайн магазин Cutiess.bg ще намерите нужните ви играчки на различни цени

Играчки под 2 години

Бебетата най-много се интересуват от игра с нещо, което чука, звъни, шумоли или свети. Затова дрънкалките, развиващите рогозки, интерактивните играчки, мобилните телефони са много популярни. Особено интересно е, когато предметът има няколко функции, които постепенно могат да бъдат открити в процеса на израстване. Например, първо можете просто да разклатите дрънкалото, след което да разберете, че все още има въртящи се части или че може да бъде разделено на части. Определено трябва да бъде нещо, което може да се хвърли, дъвче и което родителите могат да измият или изтрият с антисептик. Всичко, което е насочено към развитието на фините двигателни умения, се възприема перфектно на тази възраст. Сортировчици, пирамиди и кубчета от множество части ще помогнат да запознаят децата с различни цветове и форми. Меката бизнес дъска развива сетивната чувствителност и помага да се забавлявате. И когато момичето се научи да ходи, може да хареса бебешка колички. Различни музикални играчки ще забавляват детето и ще го запознаят с различни звуци и инструменти, ще го научат да имитира звуците на животните. 

Играчки от 2 години

До около двегодишна възраст за бебето ще стане по-лесно да се концентрира върху един предмет или дейност за повече от 5 минути. Следователно можете малко да усложните нивото на играчките. Добавете цветни кубчета с изображения на животни или любимите и герои. Също може да бъде или дъска, или голяма играчка под формата на къщичка, където можете да закрепите, включите, търкаля и разтягате нещо. Децата на тази възраст вече могат да се увличат от най-малките пъзели. Основното е закрепването да бъде достатъчно просто, а детайлите да не са твърде малки. С мама или татко можете да изваяте фигурки на приказни герои, цветя или къщи от глина за моделиране. Основното нещо е да се уверите, че детето не го вкусва. Има много комплекти от всички цветове на дъгата и специални форми, които ще ви позволят да създавате много красиви неща. Хубаво е да се запази за спомен или да се подари на баба и дядо. Сред любимите остават музикалните инструменти – барабани, ксилофони, тръби и маракаси – всичко, от което можете да извлечете звук и за което е достатъчно родителското търпение. Понякога интересът към музиката и ритъма от ранна възраст не напуска детето в училище, тогава можете да помислите за музикално образование. Комплектите за игра на болници, магазини или готвачи също са много популярни. Детето се интересува от трансформиране и опитва различни роли. Полезен е и – развива въображението. И чрез играта на лекар можете да опитате да намалите нивото на тревожност за деца, които се страхуват от клиники и болници.

Играчки от 3 години

На тази възраст вече има достатъчно търпение и постоянство, за да разглеждате книги и да анализирате истории от снимки. Децата запомнят добре сюжетите на приказките и обичат да ги възпроизвеждат вече в свободна игра с кукли. Популярни са и ролевите игри като „дъщеря-майка“. За да направите това, можете да закупите кукла и комплект мебели за кукли за нея: креватче, стол, маса и количка ще позволят на момичето да играе майка и да пробва ролята на възрастен. Много 3-годишни момичета обичат книжки за оцветяване и книги със стикери, особено ако могат да бъдат повторно залепени много пъти. Намерете поредица от такива книги с любимите герои на дъщеря ви и тя ще се зарадва. Таблетите за игри помагат за развитието на слуховата, зрителната и тактилната памет, научават стихотворения и песни.

Най-добрите играчки за момче
Образувателни играчки за деца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Close Recently Viewed
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории