асортимент от детски играчки | cutiess.bg

Образувателни играчки за деца

Избор на детски образователни играчки. Голямо разнообразие от образователни играчки се появяват в къщата почти преди бебето, за което са предназначени. Те развиват уменията и способностите на детето, помагат му да опознава света около себе си по достъпен и вълнуващ начин.

От какви играчки се нуждаят децата от различни възрасти?

Какви изисквания трябва да се вземат предвид при избора на детски образователни играчки? За какво са образователните играчки за деца? Още от първите месеци играчките заемат важно място в живота на бебето. Те помагат за концентриране на вниманието на детето върху определени предмети, събуждат физическата активност, развиват различни умения и рефлекси. В по-голяма възраст детските образователни играчки допринасят за развитието на:

– памет;
– логическо и абстрактно мислене;
– подвижност;
– фантазия.

Като правило, с помощта на такива играчки пред детето се поставя определена цел, в процеса на осъзнаване на която, бебето развива своите умения и способности – с голямо удоволствие и без най-малка принуда! Благодарение на образователните играчки, чиято цена е абсолютно достъпна в cutiess.bg, детето бързо овладява:

– социални и комуникационни умения – способност за общуване с други деца, за адекватно приемане както на победи, така и на поражения;
– постигане на поставената задача по различни начини, изберете най-рационалния начин;
– способност за творчески подход към постигането на целта, за намиране на нестандартни решения.

Изисквания към играчките

Цената и асортиментът от различни играчки, които обичаме да купуваме за нашите деца е голям. Въпреки това, само компетентен и най-отговорен подход към техния избор ще ви помогне да намерите наистина полезни образователни играчки, които можете да закупите на добра цена в онлайн магазина cutiess.bg. Ще ви запознаем с най-важните критерии за избор на образователни играчки за дете.

Възраст

На първо място, отбелязваме, че е важно не само да се вземе предвид възрастта на детето, но и да се избират играчки с малка перспектива. Прости пирамиди и сортери, предназначени за деца на 1-2 години, няма да представляват интерес за 3-годишно бебе. В същото време различни дизайнери, закупени „за растеж“, ще стимулират интелектуалните и творческите умения на детето, ще го накарат да положи усилия за решаване на по-сложни проблеми.

Многофункционалност

Възрастните хора, които си спомнят детството си с носталгия, ще се радват да ви разкажат как са си играли с най-простите предмети, дарявайки ги с различни свойства във въображението си. Дъската може да изобразява пушка или картечница, един или два комплекта кубчета служеха като универсален „строителен материал“. В същото време самите вие ​​може би сте забелязали, че сложните и скъпи играчки с много опции – звуци, въртящи се колела и мигащи светлини – се отегчават за няколко дни. Това е съвсем разбираемо: не събуждат полет на фантазия у бебето. Купена за същите пари обаче топка, комплект за игра на лекар, дизайнер или комплект за творчество ще осигурят на малчугана много часове интересно и полезно свободно време.

Готини подаръци за дете на 1-2 години
Интерактивни играчки: забавление с предимства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Close Recently Viewed
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории