бебешки колички | cutiess.bg

Съвети за избор на бебешка количка

Когато семейството научава за предстоящото идване на нов член в семейството, започват активни приготовления, закупува се всичко необходимо за бебето. В списъка на нещата, от които се нуждае новороденото, един от основните елементи е бебешката количката. Ако купувате този артикул за първи път, тогава липсата на опит може да ви постави в трудна позиция, изборът на първия транспорт за дете не е лесна задача.

Как да изберем бебешка количка?

Едва когато майката сама трябва да вкара количката, защото не се побира в асансьора или да я бута по неравен път, всички недостатъци стават очевидни.

Как да изберем бебешка количка, така че всяка разходка да носи изключително приятно изживяване?

Днес има огромно разнообразие от различни модели, но всички те могат да бъдат разделени на няколко групи:

1. Класически модел

Класическа бебешка количка. Класическа бебешка количка. Тези модели са доста високо, детето ще бъде надеждно защитено и ще може да излиза при всякакви метеорологични условия. По -високата количка е удобна за родителите да общуват с бебето, да дадат на детето залъгалка, играчка или вода, не е нужно да се навеждате ниско. Когато купувате този модел, бъдете готови за някои неудобства – такива модели са доста обемисти и теглото им обикновено е доста голямо. Ако в къщата ви няма асансьор, за майката ще бъде доста проблематично да донесе количката и бебето сама, а и не е много удобно да пътувате с нея в градския транспорт. Колелата на класическите колички са фиксирани, поради което тяхната маневреност е минимална в сравнение с модулните колички. Количката на класическо шаси има висока проходимост, това е особено важно през зимата и в случаите, когато трябва да минавате по неравни пътища. Също така, класическите колички имат най-добрата абсорбция на удара поради големите надуваеми колела и амортисьорно шаси.

2. Количка за разходки, сгъваеми бебшки колички. Предназначен за деца, които вече знаят как да седят самостоятелно. По правило тези дизайни са по-леки и по-компактни, лесно се сгъват и разгъват. Такива модели са много мобилни и практични. Удобни за транспорт, когато пътувате на почивка. За мнозина нивото на облегалката се регулира до легнало положение. Тази група включва колички – бастуни (наподобяващи бастун в сгънато състояние)

3. Универсална или модулна количка. Универсална бебешка количка. Този модел бързо набира популярност и вече е любим на много родители и деца. На външен вид изглежда като сгъваема, но е проектиран малко по-различно. Детска количка от този тип има рамка с шаси, на която можете да монтирате твърда кошара, блок за ходене, а при някои модели и столче за кола. На бебето в такава количка ще му бъде уютно и удобно, ще бъде защитено от дъжд и вятър. По-големите деца също ще бъдат доволни. При повечето модели е възможно да се монтира седалката с лице към майката или обратно, по ваш избор.

Съвети за бебешка количка колички

Всяка от опциите има своите предимства и недостатъци. Ако говорим за недостатъците на класическите колички, това е голямо тегло и недостатъчна маневреност. Останалите недостатъци са незначителни и зависят от предпочитанията на родителите. Класическите колички ще имат най-доброто омекотяване при движение и просторно кошче.

Възможна мисия: Изборът на перфектната количка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории