5 основни вида тротинетки и как да изберете подходящата

В последните няколко години тротинетките преживяха истински бум в разпространението си. Ако до преди по-малко от 10 години почти никой не знаеше какво е тротинетка, то в днешно време е нормално всяко второ дете в парка да кара своя скутер. Съвсем в реда на нещата е децата да молят да получат тротинетка, защото те са леки, удобни и представляват незаменима част от разходката на всяко активно дете. Ако сравним набързо тротинетка със стандартен велосипед, веднага виждаме, че тя заема по-малко място и е по-маневрена. В сравнение с ролерите и ролковите кънки пък, тя е по-безопасна и по-лесна да управление. Родителите спокойно могат да влязат с тротинетката в някой магазин, офис или дори заведение, без да се притесняват, че някой може да открадне оставената навън тротинетка, нещо което за съжаление се случва често с велосипедите. Вече има качествени тротинетки, които са лесни за научаване да се управляват дори и от 2 годишни деца, като същевременно са и безопасни за толкова малки деца.

Може да звучи невероятно, но съществуват интерпретации, че идеята за тротинетка се е зародила още през далечния 18-ти век. Дори някои прототипи са открити на стенописи в Древна Гърция, както и на рисунки на Да Винчи. Първата по-ясна визия, която се доближава до сегашните скутери, е измислен от майстора на каляските Майкъл Каслър, през далечната 1761 година. В неговите виждания, продукта е представлявал дъска с две колела. По-късно, Де Сиврак добавя към дъската ръчни опори. Така полученият продукт се е задвижвал с избутването от земята с крак, и се е наричал „celeifer“. С течение на времето, други изобретатели са подобрили и доразвили идеята, като са добавили много нови детайли и функции. И така стигаме до наши дни, когато малки и големи вече не могат да си представят живота без своята тротинетка.

Какви видове тротинетки съществуват днес:

1. Тротинетки с две колела – Те са подходящи за деца на възраст от 5 и повече години, които могат да поддържат равновесие. Тези тротинетки могат да развиват висока скорост и са по-малко стабилни, поради което трябва да се даде на дете, когато наистина е готова да я управлява;
2. Тротинетки с 3 колела – По-често се срещат да се управляват от деца на възраст от 2 до 5 години, макар напоследък да се появиха и модели, които да издържат възрастни до 100 кг. Тези скутери развиват по-ниска скорост, по стабилни са и имат по-комфортно возене. Различават се основно по това на колко степени може да се регулира кормилото и до какво тегло може да издържи;
3. Тротинетки със седалка и родителски контрол – това по себе си е тротинетка с три колела, към която има добавена и седалка. Има възможност за бутане от страна на родителя, както и за управление. Модела е особено подходящ за малки деца, които няма навършени още 2 години и искат да започнат да се учат и да си играят с тротинетки;
4. Тротинетки за трикове – ако пазарът на тротинетки се е развил бързо през последните години, то можем да кажем, че пазарът на тротинетки са скачане търпи бурен растеж. Станаха по-здрави, по-леки, по-маневрени и още по-желани.
5. Електрически тротинетки – без съмнение най-модерното и дискутирано средство напоследък. Все още e спорен въпроса това дали е превозно средство или средство за спорт и развлечение в парка.

Ако търсите тротинетка, ние от cutiess.bg сме се постарали да Ви предложим голямо разнообразие от модели. Разполагаме с подходящата такава както за момчета и момичета, така и за възрастни. При нас ще намерите разнообразие от цветове, дизайн, размери и форми от които да избирате. От Вас се е нужно само да изберете за какво ще използвате тротинетката и при нас ще можете да я намерите, независимо дали е за всекидневна употреба, за придвижване или просто за подарък за рожден ден, нова година и други празници.

Ние се стараем да подпираме и предлагаме качествени модели, които да направят приятно използването на тротинетката. Можете също да избирате между модели които се сгъват и такива, които са статични. Предлагаме модели с различна товароносимост, които могат да бъдат използвани от възрастни с тегло до 100 кг.

За още повече вдъхновение, следете блога ни. 

Ако статията Ви е била интересна, може да вдъхновите и приятели си като я споделите! Благодарим Ви!

3 причини защо имате нужда от сгъваема тротинетка!

Comments (1)

  1. NasaTheme

    The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters. On the other hand, we denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the charms of pleasure of the moment, so blinded by desire.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Close Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigation
Категории