Детски игри на море | cutiess.bg

На плаж с вашето бебе

Наближават летните отпуски много и семейства с малки деца се питат дали е безопасно за малкото човече на плажа.

Според някои лекари децата под 1-годишна възраст нямат място на плажа. Картинката по родното крайбрежие говори, че много малко хора са на същото мнение. Навсякъде гъмжи от семейства с бебета, някои от които на по месец-два.

Ако и вие попадате в групата на чудещите се и не искате да се лишавате от няколко летни дни на морския бряг, то по-долу ще намерите полезни съвети.

Дали е подходящо да ходите на плаж с вашето бебе може да определите основно според:

Възрастта – деца над 1-месечна възраст може да бъдат извеждани преди 9 ч. сутринта и след 18 ч. вечерта. Задължително е да държите бебето на сянка и да бъде намазано със слънцезащитен продукт с висок фактор.

Добре е да вземете и детска количката с вас, където допълнителният сенник и чадърче да осигуряват още по-плътна сянка.

Обикновено до първата годинка на бебето много родители отиват за по час-два, сумарно, на ден заедно.

Първо, детето е много малко, за да му бъде интересно, то просто изчаква родителите да се изкъпят поединично, докато другия го наглежда.

Второ, в следващия случай вече всичко му е интересно и родителите изпадат в ситуацията да го пазят от хапване на пясък, пълзене и ровене, дърпане и хапане на хавлии и т.н., съпроводен с рев и писъци. С други думи пребиваването на плажа се оказва истинско мъчение.

Разбира се, не при всички деца е така, но имайте едно наум.

Децата под 4-годишна възраст са податливи на чести неразположения. Отново зависи от самото дете, но масовия случай показва чести настинки и заразяване с чревни вируси.

Тук не става въпрос изобщо да не почивате на море (или пък планина) с малкото дете, а да решите кога то е готово за това.

Според съвременните мнения на специалисти в областта, минималната възраст за посещение на морския бряг е 9-месечната.

детски играчки за море | cutiess.bg

Извеждайки детето от рутината на ежедневието му, вие спомагате за неговото психическо стабилизиране. Закаляването на здравето е другият плюс да отидете на плаж с малко дете.

Важно е да спазвате изискванията за адаптация на детето. Колкото и да ви се иска да го изкъпете в морето още на втория час след стъпване в курорта, ние ви съветваме да изчакате.

Следването на рутината от вкъщи – хранене, игра, къпане и сън, е много важна, за да се избегне или поне намали стресът от смяна на обстановката.

След два-три дни може да преминете към посещение на плажа до 9-10 ч. и отново след 17 ч., като детето трябва да е на сянка под чадъра, с лека връхна дрешка и намазано със слънцезащитен продукт.

Постепенното му събличане и свикване с климата на плажа, ще бъдат от голяма полза за намаляване риска детето да се разболее.

На следващия ден може да изкъпете детето в надуваемо басейнче със затоплена морска вода, а след като вече е свикнало с условията на плажа – да го изкъпете в морето.

Внимателното планиране на почивката на море с малко дете ще ви позволи да изкарате наистина страхотно.

Какво трябва да вземете за почивка с дете
Играчки, които повишават интелекта на детето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории