Детски ръкавички | cutiess.bg

Как да изберем шапка и ръкавици за дете

Децата получават повече положителни емоции от зимните месеци, когато се обличат в стилни дрехи и аксесоари. Помните ли онзи момент, в който искате сняг и студ възможно най-скоро, за да получите любимото си яке и шапка? Ако искате детето ви да се облича и да ходи с удоволствие, прочетете нашата статия.

Как да изберем детска шапка?

Какво означава – добре подбрана шапка? Това е удобно: не се движи, косата не избухва и не пречи на играта. Топло е: вятърът не духа в ушите. Суха е: главата не се поти. Стилна е: комбинира се с останалите зимни връхни дрехи и самото дете го харесва.

Материали и видове шапки

Всички се стараем да избираме неща от естествени и дишащи материи за детски дрехи. Но това, което е удобно при нулева температура навън, изобщо не е подходящо за -10 или -20 ° C. Затова за зимата е по-добре да имате 2 или 3 шапки от различни материали за студено време. Малките деца, които все още не ходят, но предимно лежат или седят навън в количка, могат да носят шапка с памучна подплата или плетена шапка като долен слой и вълнена шапка отгоре. Като затопляне на главата може да сложите и памучна шапка на детето. Вълната помага да се затопли, докато памукът създава мек и топъл слой и абсорбира излишната влага, ако бебето се поти. Въпреки че, последното е по-добре да не се допуска. Шапките с флис също работят чудесно. Поларът може да се използва и като горен слой. Докато вълната и памукът могат да се свият малко при първото пране, руното е почти недеформирано. Шапките, изработени от естествени материали, се перат най-добре на ръка в топла вода за първи път. За дете под 2 години изберете шапка с връзки, така че да не лети от главата и да не отваря ушите. За по-големите момичета и момчета е подходяща детска шапка-шлем – тя веднага покрива главата, шията и ключиците. Ушите на детето винаги ще бъдат покрити. Учениците ще се чувстват комфортно в шапка-бини или в класически модел.

Как да изберем размер на шапката?

Ако не знаете размера на главата на детето в момента, вземете ролетка. Обиколката на главата се измерва в най-изпъкналите точки – над веждите, над ушите, по изпъкналата част на тила. Размерът на главата на новороденото обикновено е около 35-38 см, до шест месеца се увеличава до 44-45 см. След това време главата вече не расте толкова бързо, а до 2-3 години покритието ще бъде около 49- 50 см, а след това ще се увеличава с 1 см годишно до 12 години. Размерът на детската шапка ще отговаря на обиколката на главата.

Детски ръкавици

Ако детето отиде в градината и все още не се е научило да слага ръкавици самостоятелно, тогава самите учители ще ви помолят да донесете ръкавици. Лесно се обличат и свалят. Ако се страхувате, че бебето ще загуби ръкавиците, можете да изберете варианта с шнур или ластик, който се провива през ръкавите. Ръкавиците са подходящи за фини двигателни игри, както и за игри на открито и спорт на открито. За много подвижни деца, тези, които обичат да строят крепости, да извайват снежни човеци, да играят снежни топки и да скачат в преспи, има вариант на ръкавици и ръкавици от водоустойчиви материали. Те са достатъчно здрави, топли, така че децата да могат да играят навън както в мразовито и ветровито време, така и в киша. Този модел не излита от ръката благодарение на специална кройка и еластични ленти.

Какво трябва да вземете за почивка с дете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Close Recently Viewed
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории