играчки за навън | cutiess.bg

Какво трябва да вземете за почивка с дете

Лято. Жега… Ваканция! Когато всички тези три понятия се комбинират, ние със сигурност искаме да отидем далеч от задушния град към провинцията. И си представяме как по цял ден ще се печем на слънце, ще правим барбекю и ще се разхождаме из гората. Сред природата младите майки, на които им е писнало да се скитат из парка с детето си или да седят по цял ден в пясъчника, наистина искат да се отпуснат. За децата е полезно да дишат чист въздух и да тичат по чиста зелена трева. Когато отивате на село с детето си, не забравяйте да вземете всичко необходимо. За храната, мокрите кърпички, хигиенните продукти. Нека по-добре да поговорим за онези неща, без които е трудно да си представим самото понятие „ваканция в страната“.

Разбира се, през лятото на вилата не можете да сте без слънцезащитен крем. Вероятно вече сте закупили такъв  за себе си, не забравяйте за бебето. За дете под една година трябва да изберете най-безопасния слънцезащитен крем, който осигурява най-висок защитен фактор SPF 50+. За деца над 1 година можете да изберете продукт с фактор SPF 30, но НЕ за чувствителна и светла кожа. Слънцезащитните продукти, предназначени за деца от 3 години, също предпазват кожата добре. От предишните те могат да се различават по миризма (по-привлекателна и сладка) или под формата на опаковка (например под формата на спрей). Наистина, на 3 години бебето вече изразява предпочитанията си, така че може да не обича да се маже с крем, който не мирише или мирише не много приятно.

Но само слънцезащитен крем не е достатъчен, за да предпази от слънчево изгаряне. Детето трябва да носи панама или друга светла шапка. Такава лятна шапка трябва да бъде лека, тънка и винаги изработена от памук или лен, тъй като те позволяват на кожата да диша и да абсорбира излишната влага. И не пренебрегвайте слънчевите очила за бебето, защото очите на децата са много чувствителни към ултравиолетовото лъчение. Освен това сега има много специални очила за деца от 6 месеца (които могат да седят сами). Много малки деца могат да бъдат изведени да се отпуснат на чист въздух. За да направите това, по-добре е да използвате не количка, а специален детски шезлонг или люлеещ се стол. В такъв шезлонг въздухът ще циркулира свободно, за разлика от количката. Също така, много играчки за бебето могат да бъдат прикрепени към шезлонга, което не винаги е възможно в количката. Но не забравяйте, че шезлонгът за бебето трябва да бъде поставен само на сянка, за да не получи слънчев удар.

Страхотно забавление за децата са водните процедури. За да направите това, можете да отидете до най-близкия плаж, река или езерце, или можете да поставите специален детски басейн в двора. Игрите в него ще бъдат много по-безопасни, отколкото в реката. Ако вашето мъниче много не обича да плува, купете му басейн под формата на забавно животно или растение. Той със сигурност ще привлече вниманието дори на най-страхливото дете. За по-големи деца могат да бъдат оборудвани външни душове. И за това не се нуждаете от много оборудване – само маркуч и специална душ глава под формата на цвете или пистолет. Свързвате маркуча към водопровода (по-добре към крана, за да регулирате температурата на водата) и към дюзата.  Е, ако все пак предпочитате да се отпуснете близо до езерце, тогава не забравяйте да донесете комплекти за игра с пясък и вода. В крайна сметка детето не трябва да е във водата дълго време и такива играчки ще го занимават за известно време. Сега има огромен избор от комплекти за пясъчник. В някои има само калъпи, в други има кофи и лопати, в трети има дори лейки и мелници. Тези комплекти ще могат да запленят не само децата, но и възрастните.

В допълнение към играчките за пясък, можете да вземете игри, които цялото семейство може да играе с вас на дача. Например боулинг. Тя е малко по-различна от класическата боулинг зала по размери и материал, от който е направена. Топката в детския боулинг е специално създадена за малките ръчички на детето. В допълнение към боулинг можете да играете на градки, да хвърляте пръстени по пипалата на октопод или да сваляте патици. Такива игри не само ще развият сръчността и точността на детето, но и ще сплотят семейството и приятелите за обща дейност. Тези игри могат да се играят не само у дома, на село или на плажа, но и в гората. Когато отивате в гората, не забравяйте да вземете със себе си репелент против комари и не само крем и спрей, но и защитни комарници за бебешката количка. И докато приготвяте барбекю или друг също толкова важно занимание, детето може да се забавлява в детска палатка или да спи в специална бебешка чанта.

Каква образователна играчка да купя на дете
На плаж с вашето бебе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории