образователни играчки за деца | cutiess.bg

Каква образователна играчка да купя на дете

В днешния бързо развиващ се свят родителите на момчета и момичета от много ранна възраст започват да мислят за компетентен подход към развитието на децата. Съзнателният подход към отглеждането на децата е много важен и се подчертава от повечето световни експерти. И загубеното време вече не може да се върне. Отговорните мама и татко от раждането купуват на бебето всичко необходимо за растеж и адаптация към сложния заобикалящ свят. Днес производителите на образователни играчки се опитват да разработят възможно най-широка гама от модели. Една и съща образователна играчка може да се използва на различна възраст. С такива играчки можете да превърнете процеса на забавление в интересен и вълнуващ свят на приключения за детето. Основното правило на всеки родител е да направи света около бебето безопасен.

Специалистите съветват да не претоварвате детето с много играчки. Нека да са малко, но ще бъдат качествени, безопасни, красиви и полезни за развитие и растеж.

Топ образователни играчки за деца от различни възрасти

На всяка възраст децата се нуждаят от играчки, за да развият определени умения. Елементите за развитие на двигателните умения на дете до една година е малко вероятно да представляват интерес за децата в предучилищна възраст. На първо място, играчката се избира по възраст.

Как да развием дете до една година

За новородени и до първия рожден ден са подходящи ярки играчки, които привличат вниманието: мобилни телефони, малки меки топки, кубчета, дрънкалки. Техните красиви нюанси ще накарат бебето да гледа в различни посоки, развивайки зрението. Детето ще обърне главата си към обекта, ще посегне към него с ръце и след това ще се опита да изпълзи до желания обект.

Развитие на деца от 6 месеца

Когато детето се научи да седи, то вече започва да играе само. Можете да развиете независимост с помощта на играчки:

· Пирамиди;

· Боя за пръсти;

· Всяка шумоляща или звъняща играчка;

· Масажни топки, които се различават по размер, цвят и текстура;

· Фигурки на животни;

· Кутии;

Важна възраст от една до две

През този период от живота детето вече може доста умело да използва дръжките и пръстите. Творчеството ще бъде интересно занимание за децата. Можете да извайвате от пластилин, да рисувате с пръстови бои, пастели и моливи. Всичко това активно ще развие фините двигателни умения. Някои деца започват да сглобяват дизайнер от големи части. На този етап родителите ще се нуждаят от играчки от пясъчник, пластмасови къщички, люлки, инвалидни колички и първото колело на бебето. Дейностите на открито ще привлекат вниманието, ще създадат ентусиазъм да правите нещата сами и ще бъдат ползотворно забавление на открито. Малките меки играчки също ще станат приятели на детето, а след това, при правилно използване от възрастните, те ще помогнат за адаптиране към детска градина или нов екип.

Какви играчки са подходящи за две до четири години

От двегодишна възраст мозъкът на детето е достатъчно развит, за да играе с въображението: фантазирайте, композирайте, слушайте как възрастните четат книги с разкази и стихотворения според възрастта. Често детето повтаря кратки поговорки, детски стихчета. Всичко това може да се комбинира с масаж на дланите и пръстите. Най-добрите образователни играчки за тази възраст са:

· Дървени връзки;

· Конструктори с големи детайли;

· Пирамиди с пръстени с различен диаметър;

· Прости музикални играчки;

· Подови пъзели;

· Страници за оцветяване с големи предмети;

· Къщички за кукли;

· Фигури на животни и хора;

· Списания с ярки стикери;

Важно е обектът да развива фини двигателни умения.

Образователни играчки за дете в предучилищна възраст

От 4 до 6 години момчетата и момичетата получават максимално количество знания. Интензивното развитие в този момент може да бъде подпомогнато от играчка с помощта на различни материали. Полезно е да се практикува моделиране, изрязване, лепене, създаване на апликации, спортни игри, рисуване, танци, пеене и свирене на музикални инструменти и други творчески дейности. Преди училище образователните игри могат да станат по-сложни. Детето вече може да сглобява малки конструктори, да започне да учи музика, например да свири на пиано, да запаметява ноти.

Развитие на по-малките ученици

Изграждане на стратегия, побеждаване на съперници, развиване на умения до най-високо ниво – това обичат децата от 6 до 10 години. Благодарение на съвременните образователни игри родителите могат да помогнат на своите ученици да станат първи във всяка област. Настолни игри, комплекти за експерименти и трикове, пъзели и спорт позволяват на детето да се почувства като възрастен, най-добрият, да повиши самочувствието. В крайна сметка предстои труден тийнейджърски преход към зряла възраст.

Детски комплекти за творчество – развиваме се чрез игра
Какво трябва да вземете за почивка с дете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории