Интерактивни играчки: забавление с предимства

 Информационните технологии не стоят на едно място и дизайнът на играчките постепенно става все по-сложен. Възникващите интерактивни продукти издават звуци, пеят и говорят. Те позволяват цялостното развитие на бебето по игрив начин.

Предимства на интерактивните играчки за деца

Сред положителните аспекти на използването на такива детски подаръци: Подгответе детето си за ежедневната реалност. В информационния свят има много многофункционални джаджи, които бебето ще трябва да овладее в различни периоди от живота. Хармонично развитие на когнитивните способности на нововъзникващия организъм. При взаимодействие със сложен механизъм се стимулират комуникационните способности, мисленето, паметта, интелигентността и емоционалното разнообразие. Изучаване на структурата на човешкото тяло. Ако изберете фигури на хора, тогава бебето ще придобие първоначални анатомични познания. В същото време е полезно да купувате не само принцеси. Според психолозите трябва да имате мъжки и женски играчки. Това ще гарантира реализма на играта.

интерактивни играчки за деца | cutiess.bg

Развитие на емоционална интелигентност.

Ако детето често плаче и е палаво, играчката го разсейва и му позволява да се потопи във фантастичния свят. Взаимодействието с нея гарантира развитието на такива ценни вътрешни качества като грижовност, нежност. Придобиването на интерактивен домашен любимец има положителен ефект върху такива качества на вашето дете като отговорност, способност да се грижите за другите. То ще трябва да се научи как да извършва ежедневни процедури като хранене, подстригване, миене на животни.

Съвети за избор

Преди да закупите „умно“ забавление, важно е да оцените следните характеристики: Качеството на производствените материали. По-добре е да се даде предпочитание на конструкции, изработени от удароустойчива пластмаса. Продуктите не трябва да съдържат токсични компоненти, които могат да бъдат вредни за здравето. Желателно е да имате устойчив на износване хипоалергенен текстил, който да не предизвиква дразнене на деликатната кожа.

Детайлизиран

Дизайнът не трябва да съдържа твърде малки остри или бодливи компоненти. Не трябва да има опасност от убождане, надраскване или нараняване. Оценете надеждността на закрепващите части, качеството на лепилото и фърмуера.

Функционалност

Повечето играчки имат различни опции за светлина и звук.

Дизайн

Продуктът трябва да отговаря на вкусовите предпочитания на детето. Изберете онези нюанси, които ще повлияят положително на психиката на растящото дете. Наличие на сертификати за качество. Всички характеристики на стоките трябва да бъдат потвърдени от съответните документи от производителя или доставчика. В зависимост от темата интерактивните играчки са от следните видове:

Роботи, способни да извършват различни видове движения.

Животни. Те могат да издават звуци и да реагират на докосване.

Компютри и джаджи. Снабдени с тренировъчни програми, допринасят за стимулиране на мозъчната дейност.

В зависимост от възрастта на децата играчките са предназначени за:

  •     6-12 месеца. Това са продукти със светлинни, звукови ефекти под формата на дрънкалки, кубчета.
  • 1-2 години. Бебешки кукли, геометрични фигури, образователни пана и животни са подходящи за малки деца.
  • 2-3 години. Децата започват да обръщат внимание на устройства, музикални инструменти.
  • 3-7 години. Плакати, глобуси, таблети, компютри, роботи са подходящи за деца. 7-10 години. Можете да започнете да играете с пъзели, трикове, които ще ви помогнат да развиете въображението и творческите си умения.
Детски кукли играчки
Детски комплекти за творчество – развиваме се чрез игра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории