Детски играчки за навън | Cutiess.bg

Направи си сам детска площадка

Всеки родител иска детето му да прекарва повече време на открито и да играе с играчките си на вън. В градовете този проблем се решава с помощта на детски площадки. Почти всеки двор на добре поддържана къща има детски кът с люлки, пързалка, пясъчник и спортно оборудване, където можете да развивате физически умения. Още по-лесно е за собствениците на вили и селски къщи – те могат да построят детска площадка със собствените си ръце. Важно е обаче родителите не само да знаят как самостоятелно да проектират и инсталират детски комплекс. Те трябва да се научат да използват игралното пространство по начин, който е полезен и приятен за детето.

Проектиране на територия за игри

Първата стъпка в проектирането на детска площадка за игра е изборът на място. Тя трябва да бъде разположена така, че да се вижда от стаята, в която възрастните членове на семейството прекарват най-много време (кухня, трапезария, всекидневна). Детската площадка трябва да бъде разположена далеч от стопански постройки. Така ще бъде по-лесно да се спазват санитарните и хигиенните изисквания, да се избегнат външни звуци и миризми. Под него е по-добре да изберете място с неплодородна почва, далеч от градината и овощните насаждения. Страхотна идея би била да поставите детска къщичка, пясъчник или люлка до капитална ограда или стена. Могат да се използват в игралното пространство, например, за да се монтира баскетболна дъска, дъска за шисти или въжена стълба върху тях. Основното е, че разпределената територия се намира на нейния обект и не засяга съседите. При проектирането на детска площадка трябва да се вземе предвид осветлението. Не трябва да се намира на сянка или обратно, на открито. Ако територията за активни игри или водни дейности може да бъде планирана на слънце, тогава е по-добре да инсталирате люлка или пясъчник в затъмнена зона или под дърво.

Покритие за детска площадка

Преди да започнете да планирате територия за игра в селска къща или крайградска зона, трябва да се погрижите за покритието. Детска площадка за малки деца може да бъде покрита с изкуствена трева. Въпреки че не се различава по привлекателност това покритие издържа на механични влияния. Ако след дъжд около люлките и пързалки се натрупа вода, тази зона може да бъде покрита с дренажна възглавница. Първо трябва да изсипете натрошен камък, след това пясък и да поставите гумена подова настилка върху тях. Пясъкът е признат за най-безопасната повърхност за детски площадки. Само трябва да е ситен и добре пресят. Ако периодично се допълва и изравнява, покритието ще издържи няколко години.

Характеристики на оформлението

Детската площадка е създадена предимно за детето, така че е по-добре да го планирате с негово участие. Така ще бъде по-лесно да разберете къде ще му е по-интересно да прекарва време, колко висок трябва да бъде хоризонтална лента или стръмния хълм. Във всеки случай, ако ще построите детска площадка със собствените си ръце, не забравяйте да включите в нея пясъчник, люлка, пързалка и детска площадка.

Пясъчник

На всяка детска площадка за забавление на децата можете да отделите малка площ за игра с пясък. Със собствените си ръце трябва да съберете малък квадрат от четири дъски и след това да изсипете чист и добре пресят пясък в него. Ако желаете, дизайнът може да бъде украсен с ярки цветове, шарки и орнаменти. Ако имате влагоустойчив ламиниран шперплат, можете да построите пясъчник под формата на къща, кораб или кола на детска площадка. За да се предпазите от слънце и валежи, можете да инсталирате „гъбички“ или да издърпате отразяваща тъкан под формата на платно. Тук детето ще може да развие не само координация и фини двигателни умения, но и въображение.

Идеи за подарък от кръсника
Детски кукли играчки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Close Recently Viewed
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории