Детски комплекти за творчество – развиваме се чрез игра

 Днес специалните комплекти за творчество помагат на родителите да улеснят процеса на развитие на детето. Това са играчки, предназначени за подобряване на различни умения. Влияят положително върху фината моторика, координацията на движенията. Развиват фантазия, пространствено мислене, способност да се концентрират и планират дейностите си.

детски комплекти за твочрчество | cutiess.bg

Креативни комплекти за момичета

Пособията за изкуство често са универсални артикули, които са еднакво подходящи за деца от двата пола. Но можете уверено да идентифицирате някои видове комплекти, които най-често привличат вниманието на момичетата.

Изработка на бижута

Полезен и приятен подарък за момиче ще бъде комплект за създаване на бижута. Това занимание ще позволи на детето да се почувства като истински дизайнер, да събуди фантазията и въображението. Манипулациите с малки предмети като мъниста и зърна развиват фината моторика. Важно! Не се препоръчва за деца под три години.

Овладяване на кулинарни умения

Дайте на детето си възможност да се почувства като готвач и да научи готварски умения със специални детски комплекти за приготвяне на закуски и десерти. Опитайте се да отворите света на творчеството в готвенето за порастваща домакиня. Така че, според прости рецепти, тя ще може да готви сама сладолед, сладкиши, бисквитки и дори канапе. Увлекателните преживявания в кухнята ще запознаят детето с готвенето и ще стимулират естествения интерес на детето.

 Комплект играчки за плетене на една кука ще запознае бъдещите дами с тази полезна и забавна техника. Той насърчава развитието на постоянство, внимание, двигателни умения и мислене. Инструкциите стъпка по стъпка, включени в комплекта, ще улеснят процеса на овладяване на ново умение.

Козметика

Подаръчните комплекти за изработка на козметика за деца ще вдъхнат любов към експериментирането и ще помогнат на момичетата да намерят оригинално хоби. С тяхна помощ можете да направите аксесоари за душ:

– ексфолианти;

– шампоани;

– гелове;

– соли за вана.

Компонентите, съдържащи се в такава козметик са максимално естествени и отговарят на изискванията за безопасност. Поради това може да се използва без вреда за чувствителната бебешка кожа.

Креативни комплекти за момчета

Развивайки се чрез творчество, момчетата тренират постоянство и способност да контролират поведението си. В играта по естествен начин те придобиват умения, които са полезни за растящите деца.

Нека да разгледаме по-отблизо кои комплекти са най-търсени сред момчетата.

Детска мозайка

За най-малките мъже мозайката ще бъде добро хоби. Игрите с цветни детайли ще допринесат значително за развитието на цветовото възприятие, креативността и фините двигателни умения. Размерът на частите в такива комплекти обикновено се избира в зависимост от възрастта на детето. За деца на 2-3 години се препоръчва да изберете мозайка с по-големи детайли, а за по-големи деца – с малки.

Игри за експерименти

Оборудвайте истинска лаборатория за малък учен. Нека детето в когнитивните игри да се включи в изучаването на биология, химия и физика от ранна възраст. Това е много полезно за по-нататъшната му адаптация към училище. Или може би вашето момче мечтае да стане детектив в бъдеще? Тогава комплект за млад детектив ще дойде на помощ.

Овладяване на моделирането

Кое момче не мечтае да получи такъв новогодишен подарък от Дядо Коледа като комплект за създаване на сглобяеми модели? Изборът им е доста широк: кораби, танкове, коли, самолети и хеликоптери. Моделирането е важно умение за бъдещ мъж. Той действа като основа за формирането на пространствено мислене и въображение.

Правене на слуз

Слаймовете са играчки за облекчаване на стреса, които обикновено имат вискозна, разтеглива, желеобразна консистенция. При активно въздействие слузта се превръща в еластична топка и придобива свойството да скача. Използването на творчески комплекти отваря възможността на детето да създаде уникална и уникална слуз със собствените си ръце. Можете да се забавлявате с такива играчки, като ги разпънете, омесите с ръце или ги свържете заедно. Те перфектно облекчават стреса и успокояват детето.

Творческо развитие на детето с мама и татко

Съвместното свободно време с дете не се ограничава до четене на книга. Намирането на занимание, което е еднакво интересно за възрастни и деца, не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед.

Интерактивни играчки: забавление с предимства
Каква образователна играчка да купя на дете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Close Желания
Recently Viewed Close
Сравнете продукти (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Категории